Για την πλοήγηση


Καθαρισμοί Μαρμάρων


Προστασία μαρμάρων από γδαρσίματα και εισροές υγρών με σύγχρονες μεθόδους από την MicroClean, για ένα καθαρό και γυαλισμένο δάπεδο!Το μάρμαρο είναι πέτρωμα αποτελούμενο κατά το μέγιστο ποσοστό του από ασβεστίτη. Είναι προϊόν ανακρυστάλλωσης ασβεστόλιθων. Η λέξη ετυμολογείται από την αρχαιοελληνική «μάρμαρος», δηλαδή λαμπερός λίθος. Το μάρμαρο έχει χημική σύνθεση του ανθρακικού ασβεστίου ή ασβεστίτη ή του δολομίτη ή και συνδυασμό των δύο ορυκτών. Ευαίσθητο στην επαφή του με όξινα προϊόντα καθαρισμού.

Μέθοδοι για τον καθαρισμό και την προστασία μαρμάρων υπάρχουν πολλές. Οι περισσότερες με την χρήση χημικών προϊόντων όπως οξείδιο του μαγνησίου, μεταβάλλουν την επιφανειακή δομή του δαπέδου από μάρμαρο π.χ. σε ανθρακικό ασβέστιο. Μέθοδοι όμως πραγματικής προστασίας μαρμάρων με την χρήση της τεχνολογίας και των σύγχρονων υλικών που δεν καταστρέφουν, αλλά βελτιώνουν την υφή και την όψη των μαρμάρων δεν υπάρχουν πολλές.

Είναι γνωστό ότι πολλά πόσιμα υγρά  όπως ο καφές και το τσάι είναι πιθανό να αφήσουν λεκέδες όταν πέσουν πάνω σε μάρμαρα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το λάδι ή το λίπος. Τα συμβατικά προϊόντα για τον καθαρισμό και την προστασία μαρμάρων, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τέτοιου είδους λεκέδες. Γι' αυτό και η καλύτερη λύση για την προστασία μαρμάρων είναι η πρόληψη. Η πρόληψη για την προστασία μαρμάρων γίνεται μέσω της αδιαβροχοποίησής τους. Είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την δημιουργία μιας αδιαπέραστης επιφάνειας στα μάρμαρα, που δεν επιτρέπει την εισχώρηση ξένων ουσιών στο εσωτερικό του μαρμάρου. Η συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμοποιείται για:

Η MicroClean με την χρήση του ScotchgardTM Floor Protectors της 3Μ για την προστασία μαρμάρων και χωρίς χημικά προϊόντα, δημιουργεί δάπεδα που έχουν μοναδικά ανθεκτική σύσταση, η οποία αντέχει 6 φορές περισσότερο σε γδαρσίματα και γρατζουνιές και επιπλέον μας παρέχει ένα φράγμα έναντι της εισχώρησης νερού, άλλων υγρών και ρύπων. Ταυτόχρονα μας εξασφαλίζει υψηλή αντιολίσθηση, και αστραφτερή λάμψη.

Χωρίς τη χρήση χημικών το ScotchgardTM Floor Protectors προσφέρει μια επαναστατική λύση για την προστασία μαρμάρων. Απαιτούνται σημαντικά λιγότερες στρώσεις το χρόνο, δεν χρειάζονται χημικά αφαιρετικά ή υλικά κρυσταλλοποίησης και η εντατική εργασία που τα συνοδεύει.